Avui la Presidenta d’ASAJA Rosa Pruna ha fet palès la situació de la puja del gasoil que, en aquest 2018 ha estat del 24%, ara està a 0,975 €/litre. Per la seva banda el preu de l’electricitat ha pujat un 10%, a més la bestreta de la PAC prevista per avui dia 30 d’octubre, tampoc arriba. Son uns 130 milions que corresponen al 50% de les ajudes de la PAC que corresponen al pagament bàsic i el pagament verd. Els agricultors i ramaders esperaven aquesta bestreta com cada any i, el Departament d’Agricultura ens diu que es cobrarà el dia 5 de desembre i serà el 90% de l’import. El problema és que avui no s’ha pagat quan molts esperen poder pagar crèdits o tenir liquiditat per poder fe la sembra del cereal.

Tots aquests arguments portaran als agricultors i ramaders uns costos sols per la sembra d’uns 2.500€ per una empresa agrícola de 100 ha, un cost molt alt per uns preus de cereal que no compensen.

Joves Agricultors – ASAJA treballem per defensar al sector agrícola i ramader, demanem al Ministeri una reducció en el preu del gasoil, una tarifa especial per l’electricitat per regar els camps i per les granges, una tarifa agrícola. ASAJA creu que cal potenciar les plaques solars perquè les granges es puguin fer l’electricitat que necessiten, països d’Europa sense sol no vent així ho tenen, potenciar alternatives sostenibles, plaques solars, biogàs, eòliques que fins ara no s’ha avançat.