La Consellera d’Agricultura va reconèixer que hi ha molta desconnexió entre el mon urbà i el rural, de manera que s’han de fer accions entre el Departament d’Ensenyament i Agricultura per apropar el que es fa per produir els aliments que necessitem, amb qualitat, traçabilitat i benestar animal.

Referent al sector lleter, per dinamitzar-lo cal un etiquetatge per saber l’origen de on es produeix, tant la Conselleria com el Ministeri accepten aquesta proposta. A la reunió també vam comentar que, per ajudar al sector lleter també es important la recuperació de la venda de llet crua. Un altre punt important del sector de la llet es el retorn dels 88 milions d’euros de la multa que el Tribunal de la Competència va fer a les indústries, ASAJA demanem que retornin al sector.

Un altre tema que ens afecta a totes les produccions és la fauna, causen molts danys que sempre acaba assumint l’agricultor o el ramader, alguns camps no es poden sembrar perquè no es cull res. Aquest tema està acceptat que pugui entrar a la propera PAC per estudiar una compensació de danys.

També vam parlar de fer alguna cosa per reactivar el sector oví, la Directora General de Ramaderia va dir que activaria el tema de les ADS pel tema sanitari i que, donat que s’ha anat tancant tots els escorxadors locals o comarcals, que es potenciarien els petits escorxadors o escorxadors mòbils i poder tenir un territori viu amb remats que el fan sostenible i poder menjar bona carn de xai o vacu. Si seguim el ritme d’ara, en pocs anys no ens en quedarà.

20180913_173348