Rosa Pruna, presidenta d’ASAJA i Josep Ribas, president de la sectorial de la Llet volem puntualitzar sobre la sanció a les indústries lleteres. ASAJA va ser l’organització agrària que vam denunciar a l’Autoritat Catalana de la Competència a les indústries lleteres pels baixos preus i el pacte que feien entre el gremi. El 2014 la Comissió Nacional de Mercats i la Competència posa una multa de 88 milions d’euros a 15 indústries lleteres i dues associacions sectorials per una infracció greu continuada des del menys l’any 2000 fins al 2013 inclòs. No dues com es diu i Pascual va ser menys multada per no haver participat fins que va entrar al gremi.

ASAJA després d’haver aconseguit la sanció ja vam posar-nos en contacte amb el president de la CNMC, amb la Ministra, a la reunió de la sectorial de la Llet de la Conselleria d’Agricultura reclamant que els diners retornin al sector. Vam tenir el recolzament del Departament d’Agricultura davant del Ministeri i el Director General, Sr. Vila és va comprometre a donar suport a aquesta proposta. La resposta d’aleshores del ministeri a la Conselleria i recorda que és la normativa la que ha d’establir de revertir al sector els imports de les sancions, raó per la qual caldria abordar un canvi de normativa.

ASAJA seguirem treballant perquè els diners retornin a tots els que produïen a Catalunya en aquell període que va generar la sanció. Demanem que un Decret del Ministre d’Agricultura faci possible aquest retorn de diners que aniran a Hisenda.

Granollers, 10 d’agost de 2018

 ASAJA:          Rosa Pruna: 639391403

                        Josep Ribas: 648226257