Fa més de sis anys que ASAJA està denunciant la passivitat de l’administració catalana davant la pèrdua de pastures per al bestiar a les zones d’alta muntanya del país, provocada pels danys causats per la fauna salvatge, especialment per cabirols i porcs senglars.

A més, recorda que quan Josep Maria Pelegrí era conseller d’Agricultura Pelegrí se li va portar un escrit en el que es xifrava en un milió d’euros les pèrdues a les pastures i el trencament de fils elèctrics, amb els conseqüents accidents de trànsit que ocasiona que el bestiar surti cap a la carretera.

Ara, a la actual consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, se li va trametre fa un parell de mesos un correu electrònic per demanar-li que enviés un tècnic del departament a avaluar els danys i les pèrdues, “però fins abans d’ahir no ens ha contestat”, assenyala l’organització agraria.

ASAJA ha manifestat que “nosaltres treballem tot l’any pels interessos dels ramaders de muntanya, mentre que altres organitzacions ho fan un dia, muntant espectacle i tallant carreteres. Els ramaders volen solucions, no shows, i la ràpida i efectiva actuació de la nostra administració”.

Per últim, l’organització ha indicat que “gràcies als correus enviats a Agricultura, a més d’Interior i Territori, aquestes tres conselleries més la de Salut, han decidit crear una Comissió Interdepartamental per tractar el tema. Valorem positivament la mesura, però esperem que no quedi en paper mullat, que aquesta Comissió del Govern actuï i que ho faci ja. Els nostres ramaders no poden esperar més”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​14 de desembre de 2016