Foto 2Un total de 29 alumnes de 5è de Primària de l’escola Bellavista-Joan Camps i Giró, de les Franqueses del Vallès, han visitat avui la granja Can Bordoi, ubicada al terme municipal de Sant Antoni de Vilamajor, on hi ha la Formatgeria Mogent. Aquest visita s’inclou dins de la campanya de promoció del sector lleter d’ASAJA, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i en la que participen diferents escoles i granges de vaquí de llet.

Els escolars han estat rebuts per una de les responsables d’aquesta explotació familiar, la Montserrat Forns, que els ha fet una detallada explicació començant pels vedells i vedelles i acabant per les vaques. Posteriorment, en l’aula que té la granja, han escoltat amb atenció la xerrada de la nutricionista Noemí García. Al final de la visita la Montserrat Forns els ha donat a tots ells un batut de xocolata, que és un dels darrers productes que ha tret al mercat l’empresa, que també elabora de la llet de les seves vaques diversos formatges i mató.

En aquesta visita també hi havia la regidora de Desenvolupament Econòmic Local de Cardedeu, Núria Hernández; el regidor d’Educació de les Franqueses, José Antonio Aguilera, i la presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna. Aguilera ha assenyalat que “crec que és molt important promocionar a les escoles el consum de la llet i d’altres productes làctics”.Per afegir que “és una oportunitat única de poder visitar una granja com aquesta”. Foto 1

La campanya de promoció del sector lleter d’ASAJA es fa seguint els consells de la FAO, de donar a conèixer els beneficis de la llet a l’edat escolar i la salut dels nens i nenes i, per tant, donar visibilitat a la producció lletera a Catalunya i que els escolars vegin de prop com es munyen les vaques, que mengen, etc.

Per a més informació trucar aRosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​30 de novembre de 2016