2016-11-27-PHOTO-00001464La 6a edició de la Festa de la Mongeta del Ganxet de Llerona (Les Franqueses del Vallès), que ha tingut més de 2.000 visitants, ha consolidat aquesta població vallesana al capdavant de la promoció d’aquest producte.

Aquest any la festa ha comptat com a estrella convidada amb una cara coneguda dels fogons de casa nostra, el reconegut cuiner Marc Ribas del programa “Cuines” de TV3. Aquest, ha dut a terme un parlament i ha fet un show cooking.

Així mateix, la popular restauradora vallesana Ada Parellada no ha faltat  un any més a la cita, realitzant un taller de cuina familiar.

Tant Ribas com Parellada han posat en valor la mongeta del ganxet i els productes de proximitat km0, que són molt apreciats en la cuina catalana.2016-11-27-PHOTO-00001466

El concurs de cuina de la mongeta del ganxet; la fira de productes de proximitat i mongetes del ganxet; la batuda, garbellada i tria de mongetes; la cercavila i ballada dels Gegants de les Franqueses; l’aixecada de castells pels xics de Granollers, i el tast de mongetes amb botifarra, són altres de les activitats que s’han efectuat a la festa que s’ha anat consolidant edició darrera edició

Un any més els productors  de mongeta i de Km0 d’ASAJA han estat presents a la festa venent els seus productes i explicant les seves qualitats.

La Festa de la Mongeta del Ganxet a Llerona està organitzada per l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès, i compta entre les entitats que li donen suport amb el projecte km0 d’ASAJA, que aporta les mongetes al certamen.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​28 de novembre de 2016