ASAJA demana al nou president Nord-americà, Donald Trump, que aclareixi quin és el seu pensament i les seves prioritats davant l’Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTIP) entre Estats Units (EUA) i la Unió Europea (UE).

L’organització agrària ha recordat que durant la campanya electoral a la presidència dels EUA, Trump va prendre un posicionament proteccionista i es va mostrar contrari a aquest acord, que ASAJA considera que “posa en risc al sector ramader europeu, sobretot el del vaquí, mentre que per al sector ramader nord-americà aquest tractat és beneficiós”.

Cal recordar que ara fa un any que ASAJA i d’altres organitzacions agràries i ramaderes de l’Estat espanyol i d’altres països europeus van lliurar a Brussel·les un document en contra d’aquest tractat.

L’organització agrària voldria que la Comissió Europea fes cas d’aquests sectors que “quedarien molt perjudicats” i lamenta no tenir “la capacitat per actuar com Balònia, que va rebutjar el tractat comercial amb Canadà”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​11 de novembre de 2016