Una cinquantena d’alumnes de l’escola Castell, de Dosrius (Maresme), han visitat avui l’explotació lletera Can Gel, a Canyamars (Dosrius), dins de la campanya de promoció del sector lleter d’ASAJA, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i en la que participen escoles, granges de vaquí de llet, i mitjans de comunicació.Foto Can Gel 1

A part de Joan Gel i Marta Pané, propietaris d’aquesta explotació que té unes 250 vaques de llet a l’actualitat i unes modernes instal·lacions, aquesta visita ha comptat amb la presència de l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch de Doria; la presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna; la nutricionista, Noemí García i el cap d’estudis de l’escola Castell de Dosrius, Ermengol Alemany, entre d’altres.

La nutricionista Noemí García ha explicat d’una manera molt didàctica i planera als nens i nenes de l’escola Castell les bondats de la llet i els seus derivats.

Per la seva part, la presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, ha valorat “molt positivament l’actitud del professorat de l’escola i de l’alcalde de la població, per la seva implicació i suport al sector agrari”. Pruna ha destacat, també, el fet que l’alcalde de Dosrius “vol recuperar, primer, l’activitat agrícola i ramadera en el municipi i després, potenciar-la”.

Foto Can Gel 2Així mateix, tant la presidenta d’ASAJA com l’alcalde de la població, defensen que la llet “tingui un etiquetatge en el que quedi clar on ha estat produïda”.

La campanya de promoció del sector lleter d’ASAJA, que es perllongarà fins el 30 de novembre, es fa seguint els consells de la FAO, de donar a conèixer els beneficis de la llet a l’edat escolar i la salut dels nens i nenes i, per tant, donar visibilitat a la producció lletera a Catalunya i que els escolars vegin de prop com es munyen les vaques, que mengen, etc.

 

Per a més informació trucar a Marta Pané (Can Gel): 600 437 181 o a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​8 de novembre de 2016