DSCN0627Un total de 55 alumnes de 1r i 2n de primària de l’escola l’Avet Roig de Sant Celoni s’han desplaçat avui fins a la granja Ca l’Andreu, situada al terme municipal de Sant Esteve de Palautordera, dins del Parc Natural del Montseny, per participar en l’inici de la campanya de promoció del sector lleter d’ASAJA, en la que participaran escoles, explotacions de vaquí de llet i mitjans de comunicació de casa nostra, i que es perllongarà fins el 30 de noviembre.

Tal com ha explicat la presidenta de l’organització agrària, Rosa Pruna, seguint els consells de la FAO, la campanya “té dos objectius: per un costat, donar visibilitat a la producció lletera a Catalunya i que els nens i nenes vegin de prop com es munyen les vaques, que mengen, etc…, i donar a conèixer els beneficis de la llet a l’edat escolar i la salut dels nens i nenes”. Per l’altre, “reivindicar que la llet tingui un etiquetatge en el qual se sàpiga les dades d’on ha estat produïda, tal com fa un país de la UE com França”.

La curiositat d’aquesta iniciativa, en la qual col·labora la Diputació de Barcelona, és que es realitza “in situ”, a la mateixa explotació. En aquesta ocasió la elegida ha estat la granja Ca l’Andreu.DSCN0599

Josep Ribas, president de la sectorial de la llet d’ASAJA i responsable d’aquesta explotació, ha manifestat que el sector lleter “ha tocat fons, ja que de les 6.500 explotacions que hi havia fa trenta anys quan vam entrar a la UE s’ha passat al voltant de 600, i si fos per alguna multinacional estrangera en quedarien solament 200 granges a tot Catalunya”.

Després de visitar la granja, els alumnes de primària de l’escola l’Avet Roig han escoltat atentament les explicacions de la nutricionista, Noemí García, que els ha comentat les bondats de la llet i que l’ideal és prendre de 3 a 4 productes làctics al dia, com un got de llet, dos iogurts i 25 grams de formatge semi.

Les professores que acompanyaven als nens i nenes han manifestat que havien preparat aquesta visita, prèviament, a la pròpia escola i que els infants estaven molt interessats pel tema i havien fet moltes preguntes.DSCN0566

L’acte d’inici de la campanya de promoció del sector lleter endegada per ASAJA ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sant Esteve de Palautordera, Daniel Fernández; el cap de l’oficina comarcal del DARP al Vallès Oriental, Àngel Ruiz, i Eduard Gelpi, de Llet Pascual.

Aquesta iniciativa continuarà els propers dies en altres explotacions de la província de Barcelona.

 

Per a més informació trucar a Josep Ribas (president de la sectorial de la llet d’ASAJA): 648 22 62 57 o a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​18 d’octubre de 2016