ASAJA demana a la Unió Europea (UE) que no abandoni al sector lleter com ho està fent. En aquest sentit, l’organització agrària ha assenyalat que “en sectors com el de la llet ens aniria millor estar fora que dins de la UE”. DSCN6840

Per exemple, hi ha ramaders que no han cobrat encara l’ajut de la PAC adreçat a la producció agrària ecològica corresponent al 2015, “i això és insostenible tenint en compte les despeses que hi ha i al preu que se’ls paga la llet”.

Així mateix, ASAJA ha reclamat al govern català i, en concret, al departament d’Agricultura, que “vetli més pels ramaders d’aquest sector com fan altres Comunitats Autònomes que els han concedit ajuts de 3.000 euros anuals per explotació per cinc anys”. Per afegir que “de les 6.500 explotacions que teníem fa una dècada ara solament en queden 650, i al pas que anem tancaran totes o les que quedaran seran testimonials”.

Per tot això, ASAJA “exigeix mesures immediates a la Generalitat. Ja n’hi ha prou de reunions que no duen enlloc. Volem solucions ja”. I a la Unió Europea “que es posi les piles i que després de 30 anys de ser-hi deixi de menysprear al sector primari i que no s’utilitzi com a moneda de canvi”.

Per a més informació trucar a Josep Ribas (president de la sectorial de la llet d’ASAJA): 648 22 62 57 o a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​29 de juny de 2016