El passat cap de setmana s’ha celebrat arreu del país la primera edició de ”Benvinguts a pagès”, una iniciativa que té com a objectiu redescobrir l’origen d’allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen aquests aliments. En total, segons la Generalitat, 12.500 persones han fet visites a les cases de pagès.Formatgeria Mogent

En aquesta iniciativa, liderada per la Fundació Alícia i diversos departaments de la Generalitat, els productors d’ASAJA i del projecte Km0 de l’organització agrària jan participat activament i ofert visites a les seves explotacions. Així, han prés part a “Benvinguts a pagès” la Formatgeria Mogent (Sant Antoni de Vilamajor), a la foto, i Can Gel (Canyamars, Dosrius) amb formatges i derivats làctics; Can Quimet Gall (Lliça de Munt) amb fruites i hortalisses ecològiques; Fruites Blanch-Secrets de Ponent (Lleida) amb fruita i Oli Migjorn (Navàs) amb oli d’oliva.

Les portes d’aquestes explotacions han estat obertes al públic el dissabte 18 de 10 a 19 hores i diumenge 19 de juny de 10 a 15 hores. I divendres 17 i diumenge 19 de juny de 15 a 19 hores, amb reserva prèvia.

ASAJA ha valorat molt positivament que es facin iniciatives d’aquest tipus “ja que van en la nostra línia d’apostar per les produccions de proximitat”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, 20 de juny de 2016