El sector ramader d’ASAJA ha mostrat la seva preocupació i inquietud per la desinformació que hi ha sobre la subhasta de les pastures del Roc Blanc que s’ha de dur a terme el dilluns 30 de maig. En aquest indret pasturen més de 2.000 caps de bestiar de vaquí de carn i oví de ramats de transhumància que a principis de juny havien de començar a pujar i que no saben que han de fer.

Reunió urgent amb Territori i Sostenibilitat

Per aquest motiu, ASAJA demana que se celebri una reunió urgent amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per a que expliqui la situació, ja que els ramaders fa més de 80 anys que porten els ramats a pasturar al Roc Blanc des de primers  de juny fins que arriba el temps de neu.

L’organització agrària indica  que “no sabem si la subhasta té a veure amb el Pla Director Urbanístic del domini esquiable de la Molina-Masella”.

ASAJA reclama al Govern català que “s’aturi la subhasta de dilluns fins que els ramaders sàpiguen que fer amb el seu bestiar ja que són molts els animals afectats per aquesta mesura, i la desinformació és total”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03 o Sebastià Cunill: 608 74 66 64

 

Barcelona, 27 de maig de 2016