DSCN2417Davant la proliferació massiva en molts boscos de Catalunya de la processionària del pi, agreujada per les condicions climàtiques que estan tenint lloc aquest hivern que han afavorit una expansió de les zones afectades,ASAJA ha reclamat al Departament d’Agricultura que prengui mesures dràstiques, com un pla de xoc, i que incrementi el pressupost per a la lluita contra aquesta plaga utilitzant medis aeris.

L’organització agrària ha assenyalat que les retallades pressupostàries dels darrers anys degut a la crisi han suposat la reducció de mitjans aeris per a la lluita contra la processionària, i això ha provocat una proliferació de la plaga.

Les bosses blanques als pins plenes d’erugues amb que es reconeix aquesta plaga s’han estes pels boscos catalans i hi ha quilòmetres i quilòmetres de pinedes senceres “cremades” en comarques com, per exemple, el Berguedà que mostren un aspecte desolador, sense fulles.

Així mateix, l’extensió de la processionària “és un perill per activitats com l’Agroturisme, per les incidències que causen les erugues a les persones, que inclús requereixen d’assistència sanitària en alguns casos”.

Per tot això, ASAJA demana actuacions immediates ja que “si no s’actua aviat molts arbres dels nostres boscos podrien morir”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​25 de febrer de 2016