DSCN6832ASAJA ha assenyalat que els ramaders del sector lleter català estant lligats de mans i peus amb els contractes “abusius” que els obliguen a signar les indústries làcties, amb el vist-i-plau de les diferents administracions.

És per això que l’organització agrària ha instat que aquests productors deixin de ser “esclaus” dels preus i condicions que els fixen aquestes indústries “sense donar-los cap marge de negociació en molts casos”.

El sector lleter d’ASAJA “no entén la situació, i més tenint en compte que som deficitaris en un 60% de llet, mentre ens entra llet de fora més barata, ja que a Europa sobra llet degut al veto rus”.

ASAJA assenyala que una de les solucions passa per apostar per la venda directa de proximitat km0. Un exemple d’aquesta aposta és Agrofresc, empresa situada a Sallent, que ven llet fresca, iogurts i postres làctics i que té unes 200 vaques, agrobotiga on comercialitza els seus productes i un restaurant.

Josep Maria Bosch, gerent d’Agrofresc, indica que ara disposaran d’una nova ubicació per a la granja “per millorar el benestar animal, i augmentar les terres de cultiu de farratges per no dependre de fora”. A l’actual ubicació quedaran alguns animals, però serà per a que els visitin les escoles.

La presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, ha visitat les modernes instal·lacions d’Agrofresc, i ha assenyalat que “pensem que aquest és el camí a seguir en el sector lleter, on tenim molts joves”.

De totes formes, Pruna, ha dit que “som conscients que no tothom pot apostar per la venda de proximitat, però qui pugui fer tot el cercle, es a dir produir i després comercialitzar directament, que ho faci, tindrà tot el nostre suport i els aconsellarem en tot el que necessitin”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​23 de febrer de 2016