Davant la difícil situació que passa el sector porcí català i els molts fronts oberts que té, la sectorial del porcí d’ASAJA ha reclamat una major estabilitat política i de preus per poder superar-la i remuntar el vol.

L’organització agrària assenyala que “els objectius polítics són admirables, i el procés sobiranista endegat a Catalunya també, però ha d’haver una estabilitat. No pot ser que en 9 mesos hi hagi hagut tres consellers d’Agricultura i els seus equips de treball diferents. Així és impossible treballar i tirar endavant”.

En aquest sentit ha indicat que “un sector com l’agrari necessita estabilitat i tants canvis no són bons, ni pel dia a dia, ni pel futur”.

La sectorial del porcí d’ASAJA també demana estabilitat en els preus. Al respecte comenta que “el veto rus ens ha fet molt mal. Sembla que Europa ha preferit sacrificar el sector agrícola i ramader per interessos polítics”.

El porcí és un sector molt condicionat per totes les normatives que s’han d’aplicar, entre les quals la de benestar animal. Des d’ASAJA fa temps que s’exigeix que “l’aplicació d’aquestes normes s’hauria de fer en funció del país, ja que no tenen res a veure els del nord d’Europa amb els del Sud”.

Per a més informació trucar a Antoni Banús (president de la sectorial del porcí d’ASAJA): 607 45 98 43

 

Barcelona, ​​11 de febrer de 2016