ASAJA ha reclamat a la ciutadania que tingui una major comprensió per la “important” feina que fan les societats de caçadors a l’hora de reduir la cabana de la fauna salvatge que ha crescut de manera descontrolada, com és el cas del senglars, conills i cabirols.

L’organització agrària “condemna i no entén” accions com la d’Ulldemolins, en la que es va produir una actitud incívica envers els caçadors de la zona que estaven realitzant una batuda de senglars al Parc Natural de la Serra de Montsant, i als quals se’ls van desinflar les rodes o col·locar pinyes als tubs d’escapament dels seus vehicles.

ASAJA assenyala que accions com aquesta s’han dut a terme en altres ocasions i, per això, “volem fer veure als ciutadans que la tasca dels caçadors beneficia a tothom, ja que la proliferació de senglars, a part de causar greus perjudicis als camps de conreu, pot provocar accidents de trànsit”.

ASAJA ha recordat que ha presentat una moció per a que hi hagi col·laboració i una millor coordinació entre les societats de caçadors, les policies locals i els mossos d’esquadra en el moment de fer batudes, i si cal tallar camins.

En aquesta moció també s’assenyala que “cal fer pedagogia als ciutadans de que les accions de caça són un servei públic que es presta a l societat en general i sense cap cost”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​9 de febrer de 2016