DSCN5898ASAJA ha demanat tant a les administracions autonòmica com als ajuntaments, cossos policials (mossos d’esquadra i policies locals), caçadors i agricultors que hi hagi una major coordinació entre ells per fer disminuir la superpoblació que hi ha de porcs senglars que estan causant molts danys a camps i boscos, accidents de trànsit i s’estan convertint en un perill fins i tot per a les persones.

Així ho ha fet palès Rosa Pruna, presidenta d’ASAJA, durant la trobada celebrada entre representants de tots aquests col·lectius al Consell del Poble de Llerona (Les Franqueses del Vallès).

Pruna va apuntar que s’haurien de fer batudes organitzades i coordinades de forma preventiva a tot Catalunya un cap de setmana al mes. Al respecte ASAJA s’ha compromès a enviar cartes als ajuntaments, de moment del Vallès Oriental, per a fer-los arribar aquesta proposta.

Així mateix, Rosa Pruna, va reclamar que hi hagi més control i vigilància per part dels cossos policials per tallar carreteres o camins quan hi ha batudes per part dels caçadors.

Per la seva part, la directora dels Serveis Territorials de Barcelona del Departament d’Agricultura, Neus Ferrete, també va apostar per les batudes controlades i coordinades i va dir que s’ha de conscienciar a la societat en general amb campanyes informatives del problema que suposa la superpoblació de senglars i els danys que causen. En aquest sentit, va afirmar que es tracta d’un tema complex en el que cal molt diàleg per totes les parts implicades, i va defensar les mesures d’autoprotecció per part dels pagesos.

Els agricultors presents es van queixar de l’increment desmesurat de les poblacions de senglars i dels danys que estan causant a les collites, sobretot de blat de moro i les mongeteres, i de la impotència que tenen davant aquest fenomen.

Els caçadors van manifestar que se sentien desprotegits a l’hora de fer la seva feina, especialment quan hi ha un accident de circulació després d’una batuda. També demanen la figura d’un “pagès elèctric” ben muntat, que pugui aturar els senglars.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​6 d’octubre de 2015