El sector lacti d’ASAJA a Catalunya demana a la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, que hi hagi “igualtat sense excepcions” a l’hora de repartir entre els ramaders els 25,5 milions d’euros que corresponen a l’Estat espanyol de les ajudes al sector que ha aprovat la Comissió Europea.

La presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, ha manifestat que “a Catalunya en 30 anys hem passat de 6.500 explotacions lleteres a 650, i estem en una situació d’asfíxia econòmica a causa de l’aposta que s’ha fet per la modernització i la innovació de les granges”.

En aquest sentit, Pruna ha afegit que “a conseqüència dels baixos preus que se’ns ha pagat la llet moltes de les explotacions que han apostat per aquesta innovació s’estan anant a la ruïna i això no hauria de ser així”.

És per tot això que el sector lacti d’ASAJA a Catalunya li demana a la ministra que en el repartiment de les ajudes es contemplin “a tots els ramaders per igual, i per això seria bo que es cobrés pels lliuraments de la llet, perquè d’aquesta manera no hi hagi possibilitat d’engany”.

D’altra banda, ASAJA ha felicitat a Mercadona per la iniciativa de pujar dos cèntims l’import que paga al productor per litre de llet. Així mateix, indica que “esperem que altres grans superfícies segueixin el camí marcat per Mercadona i paguin un preu just”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta ASAJA): 639 39 14 03 o a Josep Ribas (president sectorial de la Llet): 648 22 62 57

 

Barcelona, ​​16 de setembre de 2015