DSCN6003_2ASAJA ha agraït la implicació de Barça i Espanyol en el programa de subministrament de fruites i verdures als alumnes dels centres escolars de Catalunya que promou el Govern català.

Aquest matí s’ha signat al Palau de la Generalitat el conveni de col·laboració entre els consellers d’Ensenyament i d’Agricultura en funcions, Irene Rigau i Jordi Ciuraneta, respectivament; el president del FC Barcelona i de la Fundació del club, Josep Maria Bartomeu i el president del RCD Espanyol, Joan Collet. A l’acte han estat presents els representants del sector agrari, entre els quals hi havia la presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, i el president de l’organització agrària a Lleida, Pere Roqué.

Pruna ha ressaltat que “aquesta campanya és per menjar fruites i verdures, però també és molt important menjar-les en companyia, tant a casa com a l’escola, i aprendre els avantatges per la salut del seu consum”.

Així mateix ha destacat que “el fet que els nens i nens vegin que els seus ídols, tant si són del Barça com de l’Espanyol, mengen fruites i hortalisses els anima a consumir-les, ja que són un exemple per a ells”.

Roqué ha manifestat que “hem de potenciar el consum de fruita i verdura del país per incrementar els nivells de consum que en aquests moments són més baixos del que convindrien per la Dieta Mediterrània”.

Al finalitzar la signatura del conveni, i a petició d’ASAJA, ambdós clubs han acordat que el dia de la celebració dels dos derbis, el primer el gener al camp de l’Espanyol i el segon a l’estadi del FC Barcelona el maig, la fruita estigui present. Així mateix, en el dinar de directives es convidarà al conseller d’Agricultura i als representants del sector agrari, tal com ha comentat Joan Collet als seus col·laboradors, de cara al proper 3 de gener.

Aquesta darrera iniciativa ha estat també molt ben valorada per ASAJA, que considera que és un aspecte més de la implicació dels clubs en potenciar el consum de fruites i hortalisses de casa nostra.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​14 d’octubre de 2015