Avui dia 22 de gener, ja es obligatori que a tots els brics de llet posi a on s’ha munyit i on s’ha envasat perquè el consumidor pugui triar quina llet vol i d’on prové. Aquesta mesura pot ajudar a que el sector lleter de casa nostra no acabi plegant, avui al 2019 ens quedem menys de 400 explotacions, quan fa 30 anys que en teníem 6500.

El sector lleter és un sector que porta molts anys amb pèrdues, a més tal com ens ha informat el baròmetre de la Comissió Europea l’estat espanyol segueix sent el que paga la llet mes barata als seus ramaders. Vam perdre la quota que els van obligar a comprar i endeutar-se i es va perdre per decret. Si aquí no produïm prou llet de la que necessitem, com es pot entendre que els ramaders cobren la llet entre 7 cèntims i 10 cèntims més barata que a la resta d’Europa. L’industria te la potestat d’arruïnar el sector lleter, ara esperem veure com s’aplica aquesta llei de l’etiquetatge.