Foto conseller i junta AsajaASAJA ha demanat al conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Jordi Ciuraneta, que intercedeixi perquè la indústria no deixi de comprar la llet als ramaders de casa nostra com està fent ara, i, així mateix, els pagui un preu just.

L’organització agrària ha fet aquesta sol·licitud durant la trobada que ha mantingut amb el titular d’Agricultura en la que ha tornat a posar sobre la taula la difícil situació d’un sector, el de la llet, en el que “a Catalunya som deficitaris en un 40% i, en canvi, el preu està per sota del de cost, i a sobre la industria diu que sobra llet”.

En aquest sentit, la presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, ha manifestat que “tal com deia fa unes setmanes un prestigiós economista, seguim sent la claveguera europea de la llet, mentre moltes explotacions van tancant”.

L’organització agrària ha assenyalat que el conseller els ha contestat que no podia fer molta cosa al respecte, però els animava a apostar per la I+D.

ASAJA també ha aprofitat per aclarir alguns temes del pagament de la nova PAC, el 95% dels quals s’ha fet efectiu durant aquesta setmana, i d’alguns expedients que encara queden per resoldre.

Al mateix temps, l’organització agrària ha mostrat la seva preocupació davant l’expansió de la llengua blava a França, que obliga a vacunar el bestiar d’aquí, tot i que estem lliures d’aquesta malaltia.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​18 de desembre de 2015