subscribe to the RSS Feed

Friday, May 3, 2024

Es torna a reclamar de forma prioritària la Llei que fixi uns preus mínims al productor

Posted by admin on 18 Febrero 2011

Pedro Barato, president nacional de l’organització, ha valorat positivament la suspensió d’aranzels dels cereals,
tot i que va dir que és una mesura insuficient

 Rosa Pruna demana estabilitat en els mercats per evitar la descapitalització en el sector ramader català, que en sis mesos ha vist reduïda un 1% la cabana

Pedro Barato, president nacional d’ASAJA, i Rosa Pruna, cap de llista a la Demarcació de Barcelona d’aquesta organització a les eleccions a cambres agràries del diumenge 20 de febrer, han tornat a reclamar en roda de premsa a Barcelona que de forma prioritària el Govern espanyol, igual que ha fet el francès en el sector de la llet i de les fruites i hortalisses, faci una llei que fixi uns preus mínims al productor (que no pugui cobrar per sota del preu de cost), i que estableix unes clàusules de lliurament i preus, que de no complir-se pot suposar sancions per les indústries o distribuïdores. Pruna va ressaltar que el conseller Pelegrí en la seva intervenció davant la Comissió d’Agricultura del Parlament “va dir que veu amb bons ulls tirar endavant aquesta norma, per a tots els sectors, tot i les traves que posa la Llei de la Competència”.

D’altra banda, Rosa Pruna ha demanat estabilitat en el mercat dels cereals per evitar la descapitalització del sector ramader de Catalunya, que en sis mesos ha vist reduïda un 1% la cabana. En aquest sentit ha indicat que “des d’ASAJA denunciem que en el darrer mig any el preu del cereal ha pujat entre un 130 i un 180%. El juliol del 2010 l’ordi estava a 136 euros la tona, el blat a 170 euros i el blat de moro a 197 euros la tona. Avui el blat de moro està a 248 euros la tona, l’ordi a 245 i el blat a 270 euros la tona. Pel que fa al pinso ha pujat de 0,18 a 0,28 cèntims”. Si la situació no millora “els sectors ramaders de casa nostra poden arribar a desaparèixer”. Per aquest motiu s’ha vist amb molt bons ulls la decisió de la Unió Europea (UE) de suspendre els aranzels dels cereals per aturar els preus, tal com ha assenyalat Pedro Barato, per a qui de totes formes la mesura “és insuficient per pal·liar la manca de rendibilitat dels ramaders, ja que hauria d’anar acompanyada d’una licitació eficient dels estocs de cereals de la UE”.

Per últim, tant Pedro Barato com Rosa Pruna han tingut unes paraules de record per al recentment desaparegut Santi Santamaria “un cuiner que sempre ha apostat pels productes de proximitat i que tenia com a clients a productors nostres”, ha recordat la cap de llista a la demarcació de Barcelona.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA i cap de llista a la demarcació de Barcelona): 639 39 14 03
Barcelona, 18 de febrer de 2011