subscribe to the RSS Feed

Saturday, May 4, 2024

ASAJA defensa els productes de proximitat Km0 a Montmajor

Posted by admin on 27 Enero 2011

Una vintena d’agricultors i ramaders participen en una xerrada de l’organització

El Museu del Bolet de Montmajor (Berguedà) va acollir dimecres 26 de gener una xerrada organitzada per l’organització agrària ASAJA, que va comptar amb l’assistència d’una vintena d’agricultors, ramaders i silvicultors de la zona.

Va iniciar l’acte Rosa Pruna, presidenta d’ASAJA, que va presentar el projecte “Km0. Fet al costat de casa”, promogut per aquesta organització, per potenciar els productes de proximitat. Al respecte va comentar que “després d’un procés de gairebé un any ja podem tirar-lo endavant i farem reunions per explicar-lo. Tenim força productors apuntats per posar als seus productes l’etiqueta Km0”. Pruna va dir que aquesta “és una forma de buscar valor afegit als nostres productes en tots els sectors, tant en les fruites i hortalisses com en els ous, la carn, el vi, etc.”.
La presidenta d’ASAJA també va exposar els punts principals de la proposta de reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), com que a partir del 2014 començaran a desaparèixer progressivament els pagaments històrics i en canvi “hi haurà un pagament bàsic i un per a l’agricultura activa”. Rosa Pruna va afegir que per a les zones de muntanya i desfavorides “hi haurà un pagament per les explotacions que no poden ser tant rendibles com una finca gran d’unes 200 hectàrees”.

D’altra banda, va mostrar la seva satisfacció per l’anunci per part de la Comissió Europea de que hi haurà intervenció en el sector porcí, “mesura que servirà per alleugerir el mercat i que pugi el preu de la carn, i pal.liarà les pèrdues pels costos de producció degut als elevats preus de les matèries primeres”. Seguidament, Fina Codina, ramadera i psicòloga, va parlar de la importància de la formació en el sector agrari, i va concloure l’acte, Xavier Roca, professor de benestar animal, que va tractar sobre les normatives vigents i futures en aquest camp.
Els assistents a la xerrada es van mostrar molt interessats i van realitzar diverses preguntes, sobretot en els apartats de la marca de proximitat Km0 i de formació.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna: 639 39 14 03