subscribe to the RSS Feed

Saturday, May 18, 2024

Per nadal cal consumir productes de proximitat

Posted by admin on 17 Diciembre 2010

ASAJA recomana als consumidors catalans
comprar productes de proximitat Km0
durant les festes nadalenques
 

L’organització professional agrària ASAJA anima i recomana als consumidors catalans a que de cara a les festes nadalenques comprin productes de proximitat km0, que a més tenen una gran qualitat.

Rosa Pruna, presidenta d’ASAJA, ha manifestat que volem que el producte fet al costat de casa Quilòmetre O sigui una realitat possible, que afavoreixi als pagesos i pageses, però també als consumidors i consumidores”. En aquest sentit ha ressaltat que “des de fa temps des de la nostra organització apostem per la sostenibilitat i la cura del medi ambient, i creiem que el futur passa per consumir els productes propers al nostre lloc de vida, que, entre altres factors, estalvien energia i despeses de distribució”.
 

Pruna ha assenyalat que ASAJA, juntament amb l’Associació Femenina del Medi Rural (AMFAR-Catalunya) –que també presideix- han impulsat el projecte “Km.O Fet al costat de casa” perquè a més dels factors abans esmentats “es potenciïn els productes locals enfront del lliure comerç, ja que els agricultors i ramaders de la Unió Europea (UE) tenim el problema de qui comercialitza i guanya diners no som nosaltres sinó que son els intermediaris i lobbys mundials”.
 

Ara de cara al Nadal, cap d’any i Reis és un bon moment per conscienciar-se dels avantatges que suposen els productes de proximitat o de cadenes curtes i comprar-los. Rosa Pruna afirma que “a casa nostra tenim uns excel·lents productes que es consumeixen per aquestes dates, com vins, caves, pollastres, carn de vedella, de xai, dolços, fruites i hortalisses. De totes formes, animem als consumidors a que comprin els productes de proximitat Km.0 durant tot l’any. D’això es beneficiaran tant els agricultors, en particular, com els ciutadans, en general”. P
er més informació trucar a Rosa Pruna, presidenta d’ASAJA- AMFAR, Telèfon:
639 39 14 03
 Barcelona, 16 de desembre de 2010

Ilustració de La gastroteca,cat