ASAJA a Catalunya ha valorat positivament la prova pilot que farà França, entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2018, mitjançant la qual s’indicarà en l’etiquetatge l’origen dels ingredients carnis (de vaquí, porcí, oví, cabrum i aviram) i làctics (llet, crema, iogurts, formatges i mantega).

Així mateix, l’organització agrària reivindica que a Espanya es dugui a terme una iniciativa similar, com han sol·licitat Itàlia, Portugal i Lituània, ja que tot i que sigui una prova pilot “és un primer pas per a que el consumidor tingui tota la informació del que està menjant”.

ASAJA ha assenyalat que en el cas de la llet “els consumidors catalans es sorprendran quan s’hagi de posar el país de recollida a l’etiquetatge i vegin la que és produïda a casa nostra i la que no”.

L’organització agrària ha dit que “ja va sent hora que les administracions se n’adonin que l’agricultura i la ramaderia estan desapareixent”.

Per això “és important prendre mesures com la de França i oferir una millor informació als nostres consumidors, i més de cara al que se’ns apropa si s’aprova el TTIP amb els Estats Units, que serà molt perjudicial per a la nostra ramaderia i agricultura. Que França, Alemanya i Àustria hagin dit que no a aquest tractat, serà per alguna cosa”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​7 de setembre de 2016