El sector lleter d’ASAJA a Catalunya ha assenyalat que el que podia ser una bona notícia, un paquet de 500 milions d’euros en ajuts aprovat per la Comissió Europea per pal·liar la crisi dels mercats, especialment el lacti, “no ho és, ja que part dels ajuts són per incentivar la reducció de la producció de llet”.DSCN5951 

Per això, l’organització agrària s’ha mostrat “crítica” amb aquesta mesura de la Comissió, que qualifica com “una contradicció en el cas de l’Estat espanyol, on es destinarà una partida de 14,6 milions per reduir el volum de litres quan som deficitaris en llet”. Al respecte ha indicat que “si hem de reduir la producció per cobrar els ajuts, de que viurem els ramaders”.

El sector lleter d’ASAJA a Catalunya ha manifestat que, en canvi, als països excedentaris com Alemanya, Regne Unit, França i Holanda “els diners els serviran per obrir nous mercats i treure’s excedents, entre altres, cap a Espanya”.

ASAJA, que fa unes setmanes havia reclamat a la Unió Europea (UE) que no abandonés al sector lleter com ho estava fent, creu que enlloc d’aquest paquet d’ajuts la Comissió Europea “hauria de vetllar per a que no es vengui la llet per sota preu de cost com està passant ara i no proposar que es redueixi la producció perquè al final això portarà al tancament de més explotacions, i a Catalunya el sector ja està al límit i molt desanimat”.

Per a més informació trucar a Josep Ribas (president de la sectorial de la llet d’ASAJA): 648 22 62 57 o a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​20 de juliol de 2016