subscribe to the RSS Feed

Saturday, September 30, 2023

Satisfacció a ASAJA per haver crescut a totes les demarcacions a les eleccions cambres agràries catalanes

Posted by admin on 21 Febrero 2011

La cap de llista per Barcelona, Rosa Pruna, ha valorat “molt positivament” els resultats l’haver guanyat àmpliament al Vallès Oriental i empatat amb UP al Barcelonès

Rosa Pruna, presidenta d’ASAJA-AMFAR Bcn. i Pedro Barato President d’ASAJA Madrid.

És la única organització agrària que ha pujat a tot Catalunya respecte els comicis  del 2007, passant d’11 a 15 representats a les cambres agràries

Rosa Pruna, presidenta d’ASAJA i cap de llista a la Demarcació de  Barcelona d’aquesta organització a les eleccions a cambres agràries celebrades ahir diumenge 20 de febrer, ha valorat “molt positivament el creixement que hem tingut respecte el 2007, amb més vots, mantenint els tres representants a la Cambra de Barcelona que ja teníem. Això encara té més importància degut a la davallada del cens del 14% a la nostra província”. Per Pruna, “el més destacat és l’àmplia victòria que per primer cop hem obtingut a la meva comarca, el Vallès Oriental, per davant d’Unió de Pagesos (UP). A més, al Barcelonès hem empatat amb UP”.

També ha ressaltat que “hem crescut a gairebé totes les comarques barcelonines, i per  aquest motiu agraeixo a tots els professionals agraris que han apostat per la nostra candidatura, i els hi prometo que durant els propers anys els seguirem defensant com hem fet fins ara davant de l’Administració”.

A més de la satisfacció per haver crescut a Barcelona, Pruna, ha indicat que “estic contenta per què ASAJA ha sigut la única organització que ha pujat a tot Catalunya, passant dels 11 representants del 2007 als 15 d’ara”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA i cap de llista a la demarcació de Barcelona): 639 39 14 03. 
Barcelona,  21 de febrer de 2011

 

Es torna a reclamar de forma prioritària la Llei que fixi uns preus mínims al productor

Posted by admin on 18 Febrero 2011

Pedro Barato, president nacional de l’organització, ha valorat positivament la suspensió d’aranzels dels cereals,
tot i que va dir que és una mesura insuficient

 Rosa Pruna demana estabilitat en els mercats per evitar la descapitalització en el sector ramader català, que en sis mesos ha vist reduïda un 1% la cabana

Pedro Barato, president nacional d’ASAJA, i Rosa Pruna, cap de llista a la Demarcació de Barcelona d’aquesta organització a les eleccions a cambres agràries del diumenge 20 de febrer, han tornat a reclamar en roda de premsa a Barcelona que de forma prioritària el Govern espanyol, igual que ha fet el francès en el sector de la llet i de les fruites i hortalisses, faci una llei que fixi uns preus mínims al productor (que no pugui cobrar per sota del preu de cost), i que estableix unes clàusules de lliurament i preus, que de no complir-se pot suposar sancions per les indústries o distribuïdores. Pruna va ressaltar que el conseller Pelegrí en la seva intervenció davant la Comissió d’Agricultura del Parlament “va dir que veu amb bons ulls tirar endavant aquesta norma, per a tots els sectors, tot i les traves que posa la Llei de la Competència”.

D’altra banda, Rosa Pruna ha demanat estabilitat en el mercat dels cereals per evitar la descapitalització del sector ramader de Catalunya, que en sis mesos ha vist reduïda un 1% la cabana. En aquest sentit ha indicat que “des d’ASAJA denunciem que en el darrer mig any el preu del cereal ha pujat entre un 130 i un 180%. El juliol del 2010 l’ordi estava a 136 euros la tona, el blat a 170 euros i el blat de moro a 197 euros la tona. Avui el blat de moro està a 248 euros la tona, l’ordi a 245 i el blat a 270 euros la tona. Pel que fa al pinso ha pujat de 0,18 a 0,28 cèntims”. Si la situació no millora “els sectors ramaders de casa nostra poden arribar a desaparèixer”. Per aquest motiu s’ha vist amb molt bons ulls la decisió de la Unió Europea (UE) de suspendre els aranzels dels cereals per aturar els preus, tal com ha assenyalat Pedro Barato, per a qui de totes formes la mesura “és insuficient per pal·liar la manca de rendibilitat dels ramaders, ja que hauria d’anar acompanyada d’una licitació eficient dels estocs de cereals de la UE”.

Per últim, tant Pedro Barato com Rosa Pruna han tingut unes paraules de record per al recentment desaparegut Santi Santamaria “un cuiner que sempre ha apostat pels productes de proximitat i que tenia com a clients a productors nostres”, ha recordat la cap de llista a la demarcació de Barcelona.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA i cap de llista a la demarcació de Barcelona): 639 39 14 03
Barcelona, 18 de febrer de 2011

El ministre de Foment, José Blanco, es compromet amb ASAJA a estudiar les al•legacions del 4rt cinturó a Les Franqueses

Posted by admin on

Rosa Pruna, presidenta d’ASAJA, ha pogut conversar amb ell després de la seva participació en el Fórum de la Nova Economia a Barcelona

Rosa Pruna, presidenta d’ASAJA i cap de llista a la Demarcació de Barcelona d’aquesta organització a les eleccions a cambres agràries del diumenge 20 de febrer, ha pogut conversar aquesta tarda amb el ministre de Foment, José Blanco, després de la participació d’aquest en el Fòrum de la Nova Economia a Barcelona. El ministre s’ha compromès amb Pruna, present en aquest acte, a que s’estudiarà i contestarà les al·legacions del 4rt cinturó a Les Franqueses, i que tot el tema el passarà posteriorment al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. Per la seva part, Rosa Pruna ha valorat molt positivament la intenció del ministre d’estudiar aquestes al·legacions, a un projecte que afecta terrenys agrícoles molt productius.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA i cap de llista a la demarcació de Barcelona): 639 39 14 03

Barcelona, 16 de febrer de 2011

ASAJA informa als horticultors del Maresme sobre la situació de l’acord amb Marroc

Posted by admin on 15 Febrero 2011

Rosa Pruna, cap de llista a la demarcació de Barcelona a les eleccions a cambres agràries, va explicar la reunió que la seva organització va tenir amb la ministra
 

Una vintena d’horticultors, i ramaders de vacu de llet i oví de la comarca van assistir a l’acte convocat ahir per ASAJA al restaurant la Torreta de Malgrat de MarçRosa Pruna, presidenta d’ASAJA i cap de llista a la Demarcació de Barcelona d’aquesta organització a les eleccions a cambres agràries del diumenge 20 de febrer, va exposar ahir al vespre a una vintena d’horticultors i ramaders de vaquí de llet i oví del Maresme, al restaurant la Torreta de Malgrat de Mar, l’estat de la situació de l’acord amb el Marroc, que encara no s’ha signat, i que els preocupa molt. Pruna va manifestar que ASAJA s’havia reunit amb la ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, qui s’ha compromès a controlar les tones que arriben i que els productes hortícoles, cítrics i oli compleixen els requisits exigits pel que fa als productes fitosanitaris, i si no es així que aquests es puguin retornar a aquell país.
WAIT! There is more to read… read on »

ASAJA demana una atenció especial per superar la situació de crisi en la vinya

Posted by admin on

Rosa Pruna va explicar que la reforma de la PAC s’ha d’orientar cap a la realitat productiva de la zona del Penedès, la continuïtat i el relleu de les explotacions

Una quinzena de viticultors es van reunir en un acte electoral de l’organització a Sant Martí Sarroca de cara als comicis a cambres agràries del proper diumenge

Rosa  Pruna, cap de llista d’ASAJA a la demarcació de Barcelona a les eleccions a cambres agràries de diumenge 20 de febrer, va explicar a una quinzena d’assistents a la xerrada que es va dur a terme dissabte passat a Sant Martí Sarroca (Alt Penedès), entre els quals hi havia els candidats de la zona, el seu programa electoral incidint en els punts concrets que més preocupen als viticultors del Penedès, i va elogiar especialment als que se han compromès com a candidats en la llista i aporten  la seva feina i lideratge durant molts anys. Pruna va destacar que “es prioritari que el ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i Brussel·les  tinguin en compte el fet diferencial de la nostra agricultura. Cal tenir en compte la rescissió del mercat i la necessitat de la continuïtat de les explotacions”. Per això,  des d’ASAJA “es reclama que el pressupost de la present  campanya es destini directament als viticultors, per la pèrdua de renda que estan patint”.

WAIT! There is more to read… read on »

Per no perjudicar el camp es planteja soterrar el Quart Cinturó a Llerona

Posted by admin on 14 Febrero 2011

Noticia publicada  el  per EUROPA PRESS -Els diputats de CiU Jordi Turull i Josep Rull han plantejat com a alternativa al pas del Quart Cinturó per Llerona (Barcelona) el soterrament de la infraestructura.

   Volen evitar perjudicar a les explotacions agrícoles de la zona a la reunió mantinguda la tarda d’aquest dilluns amb la presidenta d’Asaja, Rosa Pruna.

En declaracions a Europa Press, Pruna també ha explicat que els dos diputats s’han compromès que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, visiti la zona perquè avaluï l’impacte de la infraestructura sobre les explotacions agrícoles i les famílies.

Pruna ha sostingut que Asaja és partidària del progrés, però ha demanat “alternatives viables que no trinxin el territori”.

L’associació agrària ha sostingut que amb el traçat fixat pel Ministeri de Foment els pagesos i ramaders del Pla de Llerona veuran perjudicada la seva activitat econòmica en la producció de ‘mongeta de ganxet’ –Denominació d’Origen Protegida–, blat de moro i farratges.

Asaja també ha explicat que les persones i explotacions amb talussos de terra de 12 metres d’altura se sentiran aïllades de la resta del poble amb un gran impacte visual i ambiental.

L’associació s’ha mostrat partidària del traçat dels experts del Quart Cinturó de Barcelona i de la Cambra de Comerç del Vallès Oriental: des de Sabadell per l’antiga carretera anant per la Ronda sud del Vallès, mentre que el traçat del projecte del Quart Cinturó consisteix a arribar a la Roca del Vallès passant per Llerona.

Pruna també traslladarà la seva preocupació al ministre de Foment aquest dimecres en el debat Fòrum Europa que es farà a Barcelona, ja que, segons la presidenta d’Asaja, “cal que sigui la Generalitat qui fixi el traçat del Quart Cinturó perquè és difícil avaluar l’impacte mediambiental i agrícola sobre el paper”.

Barcelona, 14 de febrer 2011 Europa Press

ASAJA segueix lluitant i defensant als afectats pel 4art, Cinturó a Llerona

Posted by admin on

Rosa Pruna, presidenta de l’organització, es reunirà avui dilluns, juntament amb els agricultors afectats, amb els diputats de CiU, Jordi Turull i Josep Rull, a Llerona

Dimecres 16 de febrer, Pruna traslladarà al ministre de Foment, José Blanco, les seves demandes en referència a aquesta infraestructura

L’Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) continua defensant i lluitant pels agricultors i ramaders afectats per les obres del 4rt cinturó. En aquest sentit, avui dilluns dia 14 de febrer Rosa Pruna, presidenta de l’organització i cap de llista a la demarcació de Barcelona a les eleccions a cambres agràries, i una vintena d’afectats per aquestes obres es reuniran demà a Llerona amb els diputats de CiU, Jordi Turull (portaveu del seu Grup en el Parlament) i Josep Rull, tal com aquests havien promès tant si guanyaven com si perdien les eleccions, per parlar d’aquesta polèmica infraestructura que afecta a uns espais molt productius de la zona.
WAIT! There is more to read… read on »

ASAJA defensa a Artés el control de les plantacions de vinya a partir del 2016

Posted by admin on 11 Febrero 2011

 

Una quinzena de viticultors van participar al Celler Cooperatiu d’Artés en el primer acte electoral de l’organització al Bages de cara als comicis a cambres agràries.

En el primer acte de campanya electoral a la comarca del Bages, el responsable del sector de la vinya a nivell estatal de l’organització, José Ugarrio, va dir que ASAJA defensa que a partir del 2016 segueixi existint el control de les plantacions ja que sinó “es pot produir una deslocalització de la vinya, que pot generar problemes en el medi rural i la desaparició dels petits viticultors en benefici dels més grans o, fins i tot, l’aparició de persones alienes al sector”. Ugarrio, que va fer una extensa exposició sobre la situació del sector vitivinícola aportant dades de produccions i superfícies, va dir també que “enlloc de que Brussel·les destini diners a la promoció a tercers països, preferim que aquesta es faci a països de la Unió Europea que coneixen millor els nostres productes. A més, des d’ASAJA reclamem que el pressupost d’ajuts de l’OCM de la vinya vagi directament al viticultor, per pal·liar la pèrdua de renda que està patint
Artés, 9 de febrer de 2011 

 

 

Una vintena de ramaders van participar a Vic en el primer acte electoral d’ASAJA de cara als comicis a cambres agràries

Posted by admin on 7 Febrero 2011

No és suficient amb reformar la Política Agrària Comuna (PAC, sinó que també cal millorar el desequilibri de la comercialització i la liberalització i acords comercials


El president de la sectorial de la llet a  Catalunya d’ASAJA, Josep Ribas, va dir que el sector lleter de casa nostra està “en una situació difícil, amb uns preus baixos enfront altres països i uns costos de producció molt elevats”, i per aquesta raó va reclamar que “es marquin uns preus mínims per cobrir costos”. En aquest sentit, va comentar que “se’ns ha dit que a partir del març tindrem un reglament que regularà aquesta qüestió amb un contracte entre productor i indústria. Haurem de veure com queda tot això”. Ribas va fer aquesta demanda en una xerrada-col·loqui al restaurant Can Pamplona de Vic el divendres 4 de febrer, en el que va ser el primer acte de campanya electoral d’ASAJA a la demarcació de Barcelona de cara als comicis a cambres agràries del diumenge 20 de febrer, i que va comptar amb la participació d’una vintena de ramaders de vaquí de llet i d’oví i cabrum de la zona.
Seguidament, va prendre la paraula, Pedro Narro, membre del Comitè Econòmic i Social Europeu a Brussel·les representant a ASAJA i que aquell mateix dia s’havia reunit al matí a la capital belga amb el comissari de Comerç de la Unió Europea (UE) a qui li va dir que “no és suficient amb reformar la Política Agrària Comuna (PAC, sinó que també cal millorar el desequilibri de la comercialització i la liberalització i acords comercials”. Narro va explicar que “la reforma de la PAC encara no està definida i s’està treballant sobre un esborrany on s’estan introduint modificacions. El que està clar és que és la primera amb 27 països membres, i que de forma paral·lela s’està fent un altre debat que és el del pressupost de la UE, que ens ha de preocupar més al sector agrari. A dia d’avui és complex dir alguna cosa sobre el que pot passar”. Pedro Narro va manifestar que des d’ASAJA “demanem que la reforma de la PAC s’orienti a la realitat productiva de Catalunya i volem un nou marc de recolzament al sector ramader”.
Rosa Pruna, cap de llista d’ASAJA a la demarcació de Barcelona, va animar als presents a que votin a la seva organització el dia 20 de febrer i els va esmentar les principals propostes que presenten entre els qual hi ha que s’exigirà a les administracions catalana i estatal que tinguin en compte punts claus per al període 2014-2010, per no perdre competitivitat entre regions i estats membres; es vol un gasoil professional; que hi hagi una Llei com a França que no permeti vendre per sota costos de producció; es demana que es revisin les zones vulnerables per contaminació de nitrats i les restriccions que hi ha en aquestes zones, i es reclamen canvis en el sistema d’incorporació de joves, que actualment tenen el greu problema d’haver d’avançar els 30.000 euros de l’ajut, fet que frena moltes incorporacions.
Per a més informació trucar a Rosa Pruna: 639 39 14 03
Vic, 4 de febrer de 2011

ASAJA reclama uns preus mínims per la llet que permetin cobrir costos

Posted by admin on

L’organització agrària demana que la reforma de la PAC s’orienti cap a la realitat productiva de Catalunya i vol un nou marc de recolzament al sector ramader.

Una trentena de ramaders del sector de vaquí de llet van participar al Restaurant la Terrassa a Les Pungoles (Sant Antoni de Vilamajor) en el primer acte electoral d’ASAJA al Vallès Oriental de cara als comicis a cambres agràries
Joan Gel, segon de la llista d’ASAJA a la demarcació de Barcelona de cara a les eleccions a cambres agràries del 20 de febrer i president del grup de vaquers del Vallès Oriental i de les ADS de boví de Catalunya, va dir que “es prioritari que s’arregli el tema dels contractes de la llet, i que les matèries primeres baixin”. Per això des d’ASAJA “reclamem que es marquin uns preus mínims per cobrir costos”. Gel va fer aquesta demanda en una xerrada-col·loqui al restaurant La Terrassa a Les Pungoles (Sant Antoni de Vilamajor), el dissabte 5 de febrer, en el que va ser el primer acte de campanya electoral d’ASAJA al Vallès Oriental, i que va comptar amb la participació d’una trentena de ramaders de vaquí de llet de la zona.
A continuació, va prendre la paraula, Pedro Narro, membre del Comitè Econòmic i Social Europeu a Brussel·les representant a ASAJA, que com havia fet a Vic la nit anterior va explicar que “la reforma de la PAC encara no està definida i s’està treballant sobre un esborrany on s’estan introduint modificacions. El que està clar és que serà la primera amb 27 països membres, i que de forma paral·lela s’està fent un altre debat que és el del pressupost de la UE, que ens ha de preocupar més al sector agrari. A dia d’avui és complex dir alguna cosa sobre el que pot passar”. De totes formes, Pedro Narro va manifestar que des d’ASAJA “demanem que la reforma de la PAC s’orienti a la realitat productiva de Catalunya i volem un nou marc de recolzament al sector ramader”.
Rosa Pruna, cap de llista d’ASAJA a la demarcació de Barcelona, va animar als presents a que votin a la seva organització el dia 20 de febrer i els va esmentar les principals propostes que presenten entre els qual hi ha que s’exigirà a les administracions catalana i estatal que tinguin en compte punts claus per al període 2014-2010, per no perdre competitivitat entre regions i estats membres; es vol un gasoil professional; que hi hagi una Llei com a França que no permeti vendre per sota costos de producció; es demana que es revisin les zones vulnerables per contaminació de nitrats i les restriccions que hi ha en aquestes zones, i es reclamen canvis en el sistema d’incorporació de joves, que actualment tenen el greu problema d’haver d’avançar els 30.000 euros de l’ajut, fet que frena moltes incorporacions.
Per a més informació trucar a Rosa Pruna: 639 39 14 03
Granollers, 5 de febrer de 2011